Temps per emprendre

Girona weekend

L'última edició del Girona Weekend va tenir lloc els dies 4 i 5 de març 2016 a la Facultat de ciències econòmiques i empresarials.

cartell-01

Girona Weekend {temps per emprendre} és una trobada d’un cap de setmana on intervenen persones de diferents perfils i activitats professionals, entusiastes de l’emprenedoria (programació, disseny, àrees socials, cultural, màrqueting, desenvolupament de productes, etc.). L’objectiu és impulsar iniciatives emprenedores de base social, tecnològiques, medi ambientals, etc., que es puguin desenvolupar com a negoci després de la trobada. El programa es porta  a terme inspirat en la metodologia “learning by doing”, desenvolupada per Startup Weekend, una iniciativa impulsada per la Kauffman Foundation, en la que des del 2007 han participat més de 100.000 emprenedors de 108 països.

Què ofereix?

Girona Weekend {temps per emprendre} és un esdeveniment on persones emprenedores amb diferents perfils professionals col·laboren i cocreen voluntàriament, durant un cap de setmana de treball intens, per desenvolupar al màxim el model de negoci de la pròpia idea empresarial o la d’una altra persona participant. Després de Girona Weekend {temps per emprendre} cada participant coneixerà:
** Eines per engegar una start-up
** El treball en equip multidisciplinari, de manera col·laborativa i autogestionada
** La mentoria empresarial basada en la retroalimentació professional de les idees i els projectes
** El treball en xarxa de la comunitat emprenedora de la ciutat

A qui es dirigeix?

Girona Weekend {temps per emprendre} es dirigeix a persones emprenedores de les comarques gironines amb una idea empresarial en fase incipient (universitaris, persones emprenedores, etc.).

On es fa?

Girona Weekend {temps per emprendre} es desenvoluparà a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, carrer de la Universitat de Girona 10, Campus Montilivi. www.udg.edu/fcee

Programa

Ponents

Georgina Regàs

Cuinera i escriptora

Georgina Regàs, cuinera i escriptora

Txell Costa

Directora de Txell Costa

Txell Costa directora de l'empresa Txell Costa.

Mentors

Rafael Aguilera – Gerent de ICON

Xavier Borrell – Director Financer, Inoxpa

M. Carme Lorente – Responsable dels SSTT d’Empresa i Ocupació a Girona

Toni Iglesies – Director de comunicació i soci fundador, Iglesias associats

Josep Maria Perramon – Responsable Administració FPdGI

Joan Bonmatí – Consultor de màrqueting

Quim Gudayol – Coordinador de l’acceleradora Start-Up Catalonia Girona

Sergi Carmona – NEODI design

Xavier Majoral – Stimulo

Antoni Bou – Conseller Delegat de Bou & Associats SA, Soci Fundador de Camelot Capital, Gerent de Operdata SL

Bea Pueo – Directora RRHH Fundació Ramón Noguera

Lluís Feliu – e-deon.net

Josep Lara – Gerent de l’AENTEG

Pilar Marquès – Coordinadora del Màster en Emprenedoria i Desenvolupament Empresarial Udg

Rudi de Castro – Màster en Enginyeria Industrial Udg

David Martí – UdG – Departament d’organització empresarial i desenvolupament del producte

Jurat

Salvador Maneu Marcos

Director General Tècnic FPdGi

Núria Carreras 
Presidenta de l’Asociació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG)
Dora Alsina
Àrea d’Ocupació, Empresa i Comerç de l’Ajuntament de Girona.

Premis

Primer premi:

 •  25 hores de mentoria amb expert relacionat amb el projecte guanyador
 • Espai de treball (9 mesos)
 • Invitació per a tots els components del grup a la propera edició del Fòrum Impulsa
 • Presentació del projecte al Saló de l’Emprenedoria de la Fira de Girona

Segon premi:

 •  10 hores de mentoria amb expert relacionat amb el projecte guanyador
 • Espai de treball (9 mesos)
 • Invitació per a tots els components del grup a la propera edició del Fòrum Impulsa
 • Presentació del projecte al Saló de l’Emprenedoria de la Fira de Girona

Tercer premi:

 •  5 hores de mentoria amb expert relacionat amb el projecte guanyador
 • Espai de treball (9 mesos)
 • Invitació per a tots els components del grup a la propera edició del Fòrum Impulsa
 • Presentació del projecte al Saló de l’Emprenedoria de la Fira de Girona

Joan Alemany, Worlding Team

"Lo principal que ens emportem és l'experiència en equip, ens ha unit infinitament, ens ha fet veure que aquest projecte no és només paper i estem preparats per tirar-lo endavant, ara més que mai"

Preguntes frequents

Com és el cap de setmana?

El cap de setmana és divertit, mentalment estimulant i sempre profitós. Comença el divendres a les 9h i acaba el dissabte a les 20h30’. El que passa durant aquests dies depèn de la comunitat que s’hi reuneix. Girona Weekend {temps per emprendre} hi posa l’espai, la metodologia de treball i el menjar; tu hi poses les idees i les ganes de crear projectes o serveis nous i compartir el teu temps amb els altres.

Com és el programa?

Girona Weekend {temps per emprendre} s’organitza al voltant d’un programa, però no segueix una agenda tancada. Hi ha moments del cap de setmana en què ens reunim tots els assistents per compartir les nostres experiències, però durant la resta del temps l’espai està obert per reunir-se i treballar conjuntament. Tu crees el teu programa basant-te en la gent, les idees, els projectes i l’atmosfera.

I l'objectiu és llançar una Start-up en un cap de setmana?

En termes generals, sí. Aquest és l’objectiu principal, però això depèn totalment dels equips que es formin al principi de l’esdeveniment. La inquietud de llançar un projecte fa que el cap de setmana sigui enriquidor.

Hi haurà diversos projectes empresarials?

Sí. Depenent del nombre de persones participants, el nombre de projectes pot variar. Normalment es formen i treballen entre sis i deu projectes durant tot el cap de setmana.

Com es gestionen els assumptes legals, de propietat, de col·laboració, etc.?

Les mateixes persones que estan treballant en el projecte empresarial determinaran aquests aspectes durant el cap de setmana. Girona Weekend {temps per emprendre} no es queda cap dret de propietat ni autoria de cap projecte i/o empresa que es creï durant el cap de setmana, ni tampoc emet cap tipus d’acció o participació.

Tots els assistents hi participen activament?

Això estarà determinat per les mateixes persones participants. És el teu cap de setmana, és millor que no vagis a Girona Weekend {temps per emprendre} només per observar. Participa-hi!

Què passa quan acaba el cap de setmana?

Esperem, sobretot, que es formi un vincle ben fort com a comunitat. Però això depèn de cada grup. La finalitat de la trobada és que els grups de treball perdurin més enllà del cap de setmana i que continuïn treballant per construir els seus projectes empresarials. Alguns projectes s’acaben convertint en organitzacions reals. En última instància, però, qui determina la configuració de l’equip que seguirà desenvolupant la idea treballada durant el cap de setmana és el titular de la idea inicial.

I ningú té por que algú li robi una idea?

A causa de la naturalesa de l’esdeveniment, serà difícil mantenir en secret els detalls del projecte. Et suggerim que, si tens una idea que no vols compartir, no la presentis. L’objectiu d’aquest esdeveniment és construir en equip, així que considera que treballaràs en projectes d’altres persones als quals afegiràs valor o bé treballaràs amb gent interessant que aportarà valor a la teva idea i al teu projecte.

L'allotjament està inclòs en la planificació del cap de setmana?

No. A la nit es necessiten unes hores de descans per tornar a rendir al màxim el dia següent. De tota manera, cada equip determinarà si vol continuar treballant més enllà de les hores presencials a Girona Weekend {temps per emprendre}. L’horari de la trobada és el següent: divendres de 9h a 20h30’ i dissabte de 9h a 20h30’.

Qui organitza el Girona Weekend {temps per emprendre}?

El Girona Weekend {temps per emprendre} és una iniciativa impulsada per la Càtedra FPdGi Joves Emprenedors de la Universitat de Girona, amb el suport de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, el patrocini de la Fundació Princesa de Girona i la col·laboració de l’empresa Calidoscoop.

El Girona Weekend {temps per emprendre} és una empresa?

No. És una trobada per impulsar iniciatives emprenedores, de base social, tecnològica, mediambiental, cultural, etc. que es puguin desenvolupar com a negoci després de la trobada.

Organitzadors i patrocinadors

Organitzadors:

Patrocinadors:

Col·laboradors: